Waarom zouden niet meer mensen dit leven nastreven?

 

DoorNoortje Lifestyle Design

 

Locatie onafhankelijk zijn, met je gezin superveel quality time samen doorbrengen, wonen op een prachtige plek, het gevoel hebben dat het elke dag vakantie is terwijl je hard werkt etc.

Bovenstaande titel vraag ik me echt wel eens af wanneer ik weer eens zielsgelukkig een Floortje Dessing moment beleef.

Floortje Dessing momenten zijn voor mij van die momenten dat mijn hart bijna uit mijn borstkas ploft van geluk en ik zielsgelukkig in de verte kijk. Zo’n moment dat het camerateam van Floortje een perfect shot zou kunnen maken.
Herken je die momenten?

Afgelopen weekend had ik ze volop.

We waren een weekend naar een buureiland van Bali, Nusa Lembongan, voor de verjaardag van Michiel.

Alles was heerlijk. Het weer, ons hotelletje (waar we de enige waren), het uitzicht vanaf onze kamer op de azuurblauwe zee, het zwembad met uitzicht op de vulkaan van Bali… Moet ik nog doorgaan?

Maar wat het meest heerlijke voelde was de tijd met zijn 3en.
We genieten zo volop van elkaar. We voelen ons zo ontzettend dankbaar en rijk dat we dit leven mogen leven met ons drieën.

Dat maakt me zo gelukkig dat bij mezelf regelmatig de vraag reist waarom niet veel meer mensen dit / of zoiets doen?

 

DoorNoortje Lifestyle Design

 

Ikzelf (en Michiel ook) werd echt heel erg onrustig en verdrietig bijna van het ‘normale’ leven.

Het beide werken voor een baas. Jip naar de opvang. In de weekenden leuke dingen doen en 1 keer per jaar op vakantie wat dan het liefst perfect moet zijn.
Als ik kijk naar wat er allemaal mogelijk is, dan snap ik bijna niet waarom dat andere mensen dit leven wel leven? Vinden ze dit echt leuk, of doen ze dit omdat ze niet beter weten?

 

Ik stelde de vraag aan Michiel: Waarom zouden niet meer mensen dit leven nastreven??

  •  Omdat ze niet durven?
  • Omdat dit misschien ons droomleven is en niet dat van hen?
  • Omdat ze heel veel ja maars, onmogelijkheden en beren op de weg zien?
  • Omdat ze denken dat dit leven alleen maar is weggelegd voor rijke mensen en een paar lucky few?
  • Omdat ze geen idee hebben hoe?

En inderdaad uit de reacties op mijn instagram post bleek ook dat dit (Bali) leven niet voor iedereen een droom is, en dat is maar goed ook. Maar het gaat voor mij niet perse om dat je hetzelfde leven als ons zou moeten willen. Meer dat je het leven zo kan inrichten zoals jij het graag zou willen, en niet perse volgens dat standaard boekje!

En ik hoop dat je begrijpt dat ik helemaal oké ben met de mensen die wel graag hun leven zo willen inrichten en daar zielsgelukkig mee zijn! Ik heb dat lang nagestreefd en ben daar soms ook best een beetje jaloers op, maar mijn leven is het niet. Ik ga liever weekendjes weg naar een dicht bijzijnd eiland waar ik het gevoel heb dat ik in een bounty reclame zit.
Ach en zelfs dat is het niet eens. Het gaat mij om het samenzijn met mijn vriend en kind. Het feit dat we ‘s ochtends eerst alle tijd nemen voor het ontbijt voordat ik in mijn slaapkamer / kantoor met uitzicht op zee verdwijn.

 

Dat ik niet meer het gevoel heb dat mijn leven draait om werken.

 

 

DoorNoortje Lifestyle DesignDat ik vrijheid ervaar. Dat we rust ervaren. Dat ik soms mijn dagindeling spontaan kan omgooien omdat er apen in onze voortuin lopen of omdat we zin hebben om naar de zee te gaan.

Die vrijheid, dat gevoel van zelfbeschikking. Het gevoel van trots op dat wat je samen hebt bereikt. Het gevoel dat je zo ontzettend dichtbij jezelf bent, dat je helemaal het leven leeft wat je nu wilt leven!
Dat levert die Floortje Dessing momenten op!

En of dat nu in een rijtjeshuis in Nederland is of in een vrijstaande villa op Bali. Het mag en het kan precies op de manier zoals jij het graag wil!
Ook met kinderen!

 

Dus merk je dat dit bericht je triggert, en is er iets in je leven dat je zou willen veranderen. Of ben je benieuwd hoe wij dit hebben gedaan, want wij zijn echt niet rijk qua geld en we voelen ons ook niet echt een van de lucky few.
Stuur me dan eens een berichtje op instagram of via de mail.

Het is zo de moeite waard om dit bij jezelf te onderzoeken.

Waar komt die onrust vandaan, wat triggert je, wat zou je graag anders willen en wat houdt je tegen??

DoorNoortje Lifestyle Design

 

Sommige dingen zijn niet makkelijk en voelen misschien wat egoïstisch. Maar is kiezen voor je eigen  geluk wel egoïstisch te noemen? Of wordt je er gewoon een ontzettend fijner en gelukkiger mens van?

 

 

Wat houdt jou tegen?