Je hebt een droom, een wens, een diep verlangen.

Wat dat dan ook mag zijn.
Mijn droom was om locatie onafhankelijk te kunnen werken waardoor ik mogelijkheden zou hebben om eventueel voor langere tijd naar het buitenland te gaan met mijn gezin.
En momenteel typ ik dit nu vanuit Bali dus het is gelukt!

DoorNoortje Lifestyle Design

Ik had meerdere dromen door de jaren heen en ik heb ze allemaal uit laten komen!

– werken bij Defensie
– een wereldreis maken
– een eigen onderneming starten en locatie onafhankelijk zijn
– vertrekken voor onbepaalde tijd naar het buitenland

Bij elke grote droom komt het punt: F*ck it! Ik ga het gewoon doen.

Maar vanaf dat punt wordt het even lastig, want ja je hebt nu besloten om je droom uit te laten komen maar wat nu?

Waar ga je beginnen, wat moet er allemaal geregeld worden.
Bij de meeste mensen gaat het hier mis.
Ze worden overweldigd door alle onbekende zaken en dingen die er bij komen kijken dat ze helaas afhaken, of de droom beland in de kast om er misschien nooit meer uit te halen..

Zo ben jij niet toch??

DoorNoortje Lifestyle Design
– Jij gaat van alles op en uitzoeken.
– Je maakt er een studie van.
– Je legt er een nieuwe schriftje of notitieboek voor aan.
– Je gaat volop in de actie stand en gaat van alles aan iedereen navragen.

Maar dan komt het punt dat het weer stil lijkt te staan.
De datum is er nog niet of nog ver weg of je zit nog ergens in de afhandeling en moet wachten.
Je weet even niet meer wat je nu moet doen ter voorbereiding?

Ik ken deze stappen als geen ander!

Toen ik als militair bij de Landmacht wilde gaan werken moest ik wachten. Er volgde eerst nog een eindexamen en vervolgens mocht ik me pas in december 2002 melden.
Een hele zomer en najaar dus aan voorbereidingstijd. Ik kon niet veel voorbereiden, behalve qua sporten. Dus ik werkte fulltime en sportte met enige regelmaat. Totdat in december mijn droom uitkwam. Op de eerste dag vertelde ze het percentage dat zou gaan uitvallen. Ik weet het percentage niet meer maar het was groot. Ik zou daar niet bij gaan horen dacht ik nog! En gelukkig heb ik de eindstreep van mijn opleiding binnen de landmacht gehaald.

Voor de wereldreis zijn we ongeveer 1,5 jaar van te voren begonnen, maar ja op een gegeven moment kun je even niets meer doen en staat alles gevoelsmatig stil. Ik zat destijds in een baan die me heel erg ongelukkig maakte (lees meer), maar ik moest en zou veel werken om zoveel mogelijk uren en geld te sparen. Moeilijke periode maar meer dan waard!
Ik zou overigens niet adviseren om na zo’n wereldreis terug te stappen in je oude baan en leven, maar dat is een ander verhaal.

Voordat ik als onderneemster kon gaan starten moest ik wachten. Ik startte vanuit een UWV periode i.v.m. langdurig ziek zijn en moest wachten op afhandeling van het hele traject met mijn vorige werkgever. Daarna moest ik wachten totdat mijn startersperiode begon. Wachten wachten wachten. Echt wel maanden in totaal. Ik had zo ontzettend veel zin en energie om aan de slag te gaan. Toch heb ik me in die periode niet verveeld en heb ik heel veel dingen kunnen doen ter voorbereiding op mijn start als ondernemer. Zit jij in dit schuitje en wil je ook weten wat je voorafgaand kunt doen om dadelijk als ondernemer te starten? Check dan deze blog.

Voor het vertrek naar Bali met man en kind was er ook een langdurige voorbereidingsperiode. Overigens vinden wij het zelf prettig om lang genoeg de tijd te hebben qua voorbereiding dus plannen we het bewust zo.
Veel dingen kun je vooraf uitzoeken en regelen. Last minute werk komt sowieso toch aan bod. Dat was bij ons het ontspullen en verhuizen. Dat gaat simpelweg niet eerder.
Maar er waren ook wat dingen onzeker en niet helemaal duidelijk tijdens de voorbereidingsperiode.
Wat we in die periode hebben gedaan is contact opgezocht met mensen die ons al stappen voor waren. Zij konden ons namelijk begeleiden met de praktische zaken maar ook met de emotionele zaken rondom het vertrek en afscheid.
Ik zelf heb hier enorm veel aan gehad. En dat is mede waarom ik DoorNoortje Lifestyle Design ben gestart.

DoorNoortje Lifestyle Design

Ik ken de route, de fases, de stilstand en de stappen.

Ik zou jou enorm graag willen helpen om jouw droom waar te maken, omdat er simpelweg meer is in dit leven dan elke zondagavond balen dat het weekend voorbij is.

Wat is jouw droom?