De 3 woorden die mij enorm geholpen hebben, en die jou ook gaan helpen!

 

Mijn verhaal in het kort is dat ik een meisje was die meer dan 10 jaar lang erg ongelukkig was in haar werk. Het leven voelde zwaar en ik zocht mijn uitvlucht in heel veel leuke dingen doen in de weekenden en telkens opnieuw vakanties en reizen boeken (nog voordat ik van de andere terug was). Op deze manier hield ik het vol, maar wat ik me toen nog niet realiseerde was dat ik mezelf behoorlijk aan het uitputten was!
In 2016 was de grote crash! Ik vond het leven niet meer leuk en had het zo ontzettend druk in mijn hoofd. Ik wist het allemaal niet meer… 32 was ik toen.
Tijdens een autoritje naar mijn werk vroeg ik me opeens af hoe rustig het zou zijn wanneer ik mezelf tegen de vangrail aan zou rijden?!

Ik begreep op dat moment dat het echt niet goed met me ging!

Ik wilde namelijk helemaal niet dood. Eigenlijk was mijn leven best ok. Ik heb al sinds 2003 een relatie met mijn partner en we hadden het leven volgens het boekje best goed voor elkaar. Enige kanttekening was dat ik dus doodongelukkig was in mijn werk.

Rust geduld en vertrouwen

Mijn verhaal is niet erg bijzonder en vooral heel erg herkenbaar voor velen. Sinds ik mijn podcast gestart ben hoor ik dat maar al te vaak.
Maar ook ik ben er soms nog lang niet, en zelfs hier op Bali (waar ik inmiddels met mijn gezin woon) loop ik tegen bepaalde zaken aan vanuit oude patronen die ik me zo eigen heb gemaakt.

Ik merk dat ik de afgelopen 4 jaar enorm gegroeid ben. Ik heb gigantische stappen gezet op het gebied van mindset en persoonlijke ontwikkeling.

Toen ik met mijn burn-out worstelde en thuis zat, heb ik veel ondernomen om daaruit te komen. Ik wist dat ik het wiel niet opnieuw hoefde uit te vinden.
Er waren voor mij zoveel herkenningspunten bij anderen die precies hetzelfde hebben doorgemaakt.

Voor mij is het vertellen van mijn eigen verhaal belangrijk, maar vooral wil ik iets meegeven. Voor al die vrouwen die nu niet lekker in hun vel zitten, thuis zitten of wel aan het werk zijn maar niet gelukkig zijn.

 

Deze woorden zijn voor iedereen toe te passen.

 

Rust geduld en vertrouwen    Ook als je je dromen achterna wilt gaan maar nog niet weet hoe.

 

In de hele burn-out periode (die ongeveer 2 jaar duurde) waren er 3 woorden die mij enorm geholpen hebben.  Ik had ze jarenlang op een bord in de keuken staan en elke dag keek ik er even naar. Het gaf mij rust als ik ernaar keek. En dat is dan ook het eerste woord: RUST

RUST dat is echt mijn “hoofdwoord”

Een vraag die mij in 2016 vaak werd gesteld, was: “wat voel je dan en wat zou je willen”? Maar ik had geen idee wat ik wilde!
Continue was het woord RUST in mijn hoofd aanwezig. Ik wilde alleen maar RUST en ik wilde terug naar de basis.
Daar was het waar het voor mij echt om draaide. Ik wilde eten als ik honger had, slapen als ik moe was. Dat basisleven had ik mogen zien in Sri Lanka en ik zag het geluk bij die mensen daar en hoe zij leefden. Daar had ik zoveel behoefte aan.

Maar hoe creëer je rust als je hoofd overloopt, als je honderdduizend plannen hebt, maar je weet niet waar te beginnen? Of nu tijdens zo’n bizar 2020, hoe kun je dan rust voelen? Dat brengt me bij het 2e woord.

 

GEDULD. Als ik iets NIET van nature heb, is het geduld.  Als ik aan het koken ben, dan ben ik druk met andere zaken en loop ik weg om erachter te komen dat het eten is aangebrand. En dat is maar 1 voorbeeld. Ik wil het liefst NU, of gisteren, dingen af hebben.
Geduld is een van mijn drie belangrijkste woorden.
Wanneer ik door begin te draven, of begin te piekeren etc, dan breng ik mij zelf terug en denk ik aan het woord GEDULD.
Alles komt op het juiste moment, je hoeft niets te forceren.  Adem in, adem uit. Het komt eraan.

 

En ook dat is dan weer een mooi bruggetje naar mijn 3e woord… VERTROUWEN. Vertrouwen dat alles goed komt.
Vertrouw erop dat je op het juiste moment op de juiste plek bent. Vertrouw erop dat ook jij die droom mag waarmaken. En vertrouw erop dat jij uit een diep dal gaat komen.

Het leven brengt genoeg onzekerheden met zich mee, telkens opnieuw. Waar je ook bent zowel letterlijk als figuurlijk.
Elke keer wanneer ik die spanning voel dan probeer ik te denken aan woord VERTROUWEN, dan voel ik dat ik  op de juiste plek ben en dat ik hiernaartoe ben gegroeid. Niets is voor niets. Alles werkt vóór je.

Deze 3 woorden brengen me terug naar de basis, naar mijn alignment.

 

Rust geduld en vertrouwen   Rust, Geduld en vertrouwen.

 

Zeg ze maar tegen jezelf wanneer er iets niet loopt zoals je graag zou willen.

Verder wil ik je nog even 2 tips geven voor wanneer je bezig bent met persoonlijke ontwikkeling en hierin verder wilt groeien.
Verdiep jezelf dan eens in: De wet van aantrekkingskracht (Abraham Hicks) en Human Design.
Het zal je heel veel rust, geduld en vertrouwen brengen!

 

En dan nog even dit:

Je kunt niet continue je 100% voelen. De ene dag gaat het beter dan de andere dag. Ook ik voel mij de ene dag beter dan de andere dag.
Op de mindere dagen bestaat de kans dat je terug gaat vallen in je onzekerheid, in oude patronen, angst en piekeren.
Op die dagen of momenten kun je je zelf terugpakken naar die 3 woorden, en ga dan bij jezelf na welke gedachten je hebt en wat je daadwerkelijk voelt.
Je kunt op die manier redelijk snel uit die oude patronen komen. Die patronen hebben we ons in de afgelopen jaren aangeleerd. Kijk daar ook eens kritisch naar en voel wat nog bij je past.

Heel veel sterkte en succes wanneer je het nodig hebt!
Onthoud, jij krijgt wat je nodig hebt, op het juiste moment. Je bent op het juiste moment op de juiste plek!
Je bent op de goede weg, heb vertrouwen dat jij daar gaat komen waar jij heen wil!

 

 

Liefs Noortje